fbpx
Close

Käsipallimaailm jääb ilma ühest oma paremast pojast! Hüvasti “Air Island”!

Avatar
-Gudjon Valur Sigurdsson | Foto: imago/foto2press

Eile teatas Gudjon Valur Sigurdsson, üks läbi aegade parimad vasakääri, oma sotsiaalmeedia kaudu, et paneb ameti maha ning tipptasemel käsipalliga mees enam ei jätka.

Kõva võitlejana tuntud sportlane oli ka tõeline härrasmees väljaspool platsi. Alati positiivne käsipallur pakkus paljudele fännidele häid elamusi ning austas alati vastaseid. 40-aastane Sigurdsson mängis 25 hooaega täiskasvanute tasemel ning kuulus 21 aastat Islandi koondisesse.

Oma viimase hooaja Paris-Saint Germaini ridades veetnud mehe suurimateks saavutusteks jäid 2008. aasta olümpiahõbe, 2010. aasta Euroopa meistrivõistluste pronks, Meistrite liiga võit ning lugematul hulgal tiitleid erinevatest liigadest. Gudjon esindas karjääri jooksul selliseid suurklubisid nagu PSG, THW Kiel, FC Barcelona ja Rhein-Neckar Löwen.

7. jaanuaril aastal 2018 sai Sigurdssonist läbi aegade enim väravaid visanud mees rahvusvahelises käsipallis. Islandi eest oli mees sellel hetkel visanud 337 mängus 1798 väravat (Varasemalt oli rekord ungarlase Peter Kovacsi käes, kelle saldoks jäi 1797 tabamust).

“Olen jõudnud oma karjääris selle hetkeni, kuhu kõik sportlased lõpuks jõuavad. Pärast 25 aastat täiskasvanute tasemel, olen otsustanud käsipalliga hüvasti jätta,” ütles islandlane oma Instagrami kontol. “Käsipall avas minule maailma, mida vaid vähesed saavad kogeda. Kuid minule jäävad igaveseks mälestused, nii halvad kui head ja inimesed, keda olen oma teekonnal kohanud.”

PIKEMAT VESTLUST ISLANDLASEGA SAAD KUULATA SIIT (inglise keeles)

Kuula allolevast videost väga inspireeriva mehe lühikest kõnet

 

Se dette innlegget på Instagram

 

A left wing legend in #handball has called it a day. Takk Gudjon! @gudjonvalur9 @ehfeuro @ehfcl @liquimoly_hbl @psghandofficiel

Et innlegg delt av (Un)informed Handball Hour (@handballhour)

scroll to top