fbpx
Close

Mägi: pikemas plaanis mu tervis sellise liiga koormusele vastu ei pea

Avatar
-Janar Mägi | Foto: Siim Semiskar

Pärast kuut võiduta mängu tegi suure sammu Saksamaa käsipalli 2. Bundesligasse püsimajäämise nimel EHV Aue, saades nädalaga kaks võitu. Rhein Vikings alistati 24:21 (10:9) ja HBW Balingen-Weilstetten 28:21 (13:11). Janar Mägi oli suures rollis pühapäevases kohtumises, kui pommitas avapoolajal eksimatult – kuuest viskest kuus leidsid tee väravasse. Neljapäevases võidus Vikingsite üle jäi eestlase arvele kaks tabamust ja üks resultatiivne sööt.

“Pühapäeval kukkusin 28. minutil õnnetult haigele seljale ja ei julgenud edasi mängida,” selgitas Mägi piirdumist avapoolajaga. “Taheti küll süsti teha, aga ma ei soovinud riskida – kui disk uuesti välja tuleks, oleks pahasti. Kahju muidugi, et nii läks, olin heas hoos. Usutavasti oleks kümme või enamgi ära visanud, aga tähtsam oli, et meeskond võitis.”

Aue paikneb 22 punktiga 16. kohal, vahe esimesena joone all oleva Jaanimaa endise koduklubi ThSV Eisenachiga rebenes kolmele punktile, ent mängida on kuus vooru. “Selle nädala neli punkti tulid puhtalt kaitse pealt, tiim oli nii hea. Peame viimasest kuuest mängust veel kuus punkti võtma, sellest peaks piisama,” uskus hiljuti 31-aastaseks saanud Mägi.

HC Kehra kasvandikust vasaksisemine mängib Aue särgis juba kaheksandat aastat, ent tunnistas: “Tegu on mu viimase hooajaga Saksamaal, ehkki mul oli endapoolne optsioon lepingut pikendada ning klubi seda sooviski. Tunnen siiski, et pean edasi liikuma – pikemas plaanis mu tervis sellise liiga koormusele vastu ei pea. Loodan, et selg laseb viimased kuus mängu lammutada, siis saaks hea tundega lahkuda.”

scroll to top