fbpx
Close

Eesti ja Hollandi vahelised kohtumised on olnud pingelised, Sivertsson palju ette ei võta

Avatar
-Thomas Sivertsson | Foto: Helin Potter

Eesti meeste käsipallikoondis alustab 2020. aasta EM-valiksarja teist osa neljapäeval võõrsil Sittardis Hollandi vastu.

Eesti koondist tüürib esmakordselt välistreener, kelleks on kahekordne olümpiahõbe ja 1999. aasta maailmameister Thomas Sivertsson. “Esialgu on eesmärk põhitõed paika panna, liiga palju me korraga ette ei võta,” kinnitas 53-aastane Sivertsson ERR-ile. “Kavatsen asjad mängijate jaoks võimalikult lihtsaks teha, keskendume kolmele-neljale teemale.”

“Kuid käsipallis on see probleem, et mõnikord on kuus mängijat kuue vastu, siis jälle kuus viie vastu, mõnikord seitse kuue vastu, nii et isegi kui me võtame ette ainult põhitõed, tuleb ikkagi päris paljudele asjadele korraga tähelepanu pöörata. Lisaks tahan mõelda pikemas perspektiivis – see üks mäng ei ole kõige tähtsam asi,” sõnas rootslane. “Liigume edasi samm-sammult.”

EM-valiksarjas on Eesti Hollandiga kohtunud 2004. aasta turniiril, kui eestlased võitsid kodus 30:23, kuid kaotasid võõrsil 22:27. MM-valiksarjas on vastakuti oldud kolmel korral. 2011. aasta valiktsüklis jäid eestlased neutraalsel väljakul Belgias alla 21:22 ning 2013. aasta turniiril tehti võõrsil 35:35 viik. Kodus aga kaotati 28:29. Seega on hollandlased võitnud viiest mängust kolm, korra on parem olnud Eesti ning korra on lepitud viiki. Väravate vahe on seejuures hollandlaste kasuks +4.

Kui Eesti pole suurturniiridel osalenud, siis Holland tegi kaasa 1961. aastal Saksa FV-s toimunud MM-il, kus sai 12 meeskonna seas 11. koha.

scroll to top