fbpx
Close

Suurepärane teine poolaeg tõi Voikale Tšehhis võidu

Avatar
– Kristo Voika | Foto: Erakogu

Eile jätkusid mängud ka Tšehhi liigas, kus võistlustules olid Kristo Voika TJ Sokol Nove Veseli ja Martin Grištštuki Praha Dukla.

Eelmises voorus omavahel kohtunud eestlased jätkasid nüüd mõlemad võidulainel, kui Veseli alistas kodus HBC Ronal Jicini ja Dukla TJ Cement Hranice.

TJ Sokol Nove Vesel – HBC Ronal Jicin 30:24 (12:16)

Mängu algus möödus võrdsete võitluses, kus kumbki tiim ei olnud peal rohkem kui ühe väravaga. Esimese poolaja lõpp kuulus aga külalistele, kes tundusid olevat paremini valmis kohtumiseks. Teise perioodi alguses oli seis 12:16. Kuid garderoobist oli selgelt motiveeritumalt tulnud välja eestlase koduklubi, kes tahtis fantastilise kodupubliku ja atmosfääri toel tulemuse oma kasuks pöörata. 45. minutil oligi seis juba 20:20 ning sellest hetkest läks Veseli oma teed. Lõpuks kindlana tunduv, kuid siiski raske 30:24 võit. Kusjuures teine poolaeg Sokolile 18:8! Kristo voika skooris kolm korda.

“Vastased mängisid väga hea esimese poolaja ning karistasid kõik meie vead. Kuid teisel perioodil me kosusime ning näitasime väga head võistkonna moraali,” ütles Veseli treener Pavel Hladik pressiteates.

TJ Cement Hranice – Praha Dukla 25:32 (10:16)

Dukla mängis eelmise aasta meistrile ja favoriidile kohaselt tugeva kohtumise. Paremus pandi maksma kohe algusest peale. Keskenduti kaitses omadele tugevustele ning nende pealt suudeti joosta palju kiirrünnakuid. Poolajaks juhiti juba 10:16 ning teine periood oligi juba rohkem vormistamise küsimus. Martin Grištšuk aitas oma võistkonda kolme väravaga.

“Me alustasime kohtumist hästi ning haarasime juhtohjad kohe enda kätte. Meie eesmärk oli mängida kiiret käsipalli ning väsitada vastased selle abil,” kommenteeris Dukla treener Daniel Curda pressiteates. “Üldiselt kontrollisime mängukäiku ning võtsime teenitud võidu.”

Dukla jätkab meistrivõistluste liidrina, kui kolmest kohtumisest on võetud kolm võitu. Veseli on hetkel teisel kohal, kui sama arvu mängude juures on kaotatud vaid Praha tiimile.

Järgmisel laupäeval kohtub Dukla MAT Plzeniga ja Veseli TJ Cement Hranicega.

scroll to top