fbpx
Close

Eile peeti esiliigas kaks võrdset kohtumist

Avatar
-Coop – Oskar | Foto: Helin Potter

Meeste esiliiga neljas voor jätkus kahe kohtumisega pühapäeval, mõlemad kujunesid ülimalt pingeliseks ja lõppesid külaliste võiduga. HC Viimsi/Tööriistamarket alistas Tallinna Oskari 23:22 (10:9) ning Põlva Coop oli 30:28 (15:14) üle HC Tallinn 2-st.

Teisipäeval kohtuvad neljanda vooru viimases mängus Tartu Ülikool ja Viljandi Spordikool. Enne seda lahingut on Coopil kuus ja Põlva/Arcwoodil viis punkti, järgnevad HC Tallinn 2, HC Kehra/Primend ja Viimsi nelja ning Viljandi Spordikool kolme silmaga, kirjutab Eesti Käsipalliliit.

Viimsi võttis viimaste minutitega dramaatilise võidu

Tallinnas läksid vastamisi klubid, kel Eesti meistrivõistlustelt kahe peale üheksa medalit, kuid kes enne neljandat vooru olid esiliigas tabeli lõpus. Kohtumise algul tuli väravaid õige visalt, eriti veel Oskari poolt. Kaheksandal minutil viis HC Viimsi/Tööriistamarketi mullune peatreener Jarno Nurm külalised 3:0 juhtima, kolm minuti hiljem tegi Arlo Talmar 4:0.

Enne kui tosin minutit täis tiksus, sai Oskargi palli vastaste puuri ning kiirelt vähendasid Markus Kirsberg ja Priit Kotsar vahe juba 3:4 peale. 21. minutil viis Rico Rohumaa viimsilased 8:4 ette, aga võõrustajad võitlesid ja Hendrik Karlsoni värav tegi poolajaseisuks 10:9.

Teise pooltunni algul tuli Kristo Kiipuse väravast viik ning ehkki Nurm ja Mart Varik viisid Viimsi uuesti kahega juhtima, sai 40. minutil pärast Ragnar Põldma tabamust esmakordselt edu nautida Oskar – 15:14. Aivar Verro kasvatas edu, külalised jõudsid viigini, aga uuesti läksid pealinlased ette ja Põldma tegi seisuks 21:18.

Veel viis minutit enne lõppu juhtis Oskar 22:19, aga siis tabasid järjest Kaspar Haiba ja Ott-Sander Rosin ning Talmari väravast tuli viik. Siim Patrael tõrjus Põldma karistusviske ja viimasel minutil tõi Rosin Viimsile 23:22 võidu. Talmar viskas seitse, Varik ja Nurm neli väravat, kaotajatel tabas Põldma kuus, Kotsar neli ja Kirsberg kolm korda.

Põlva Coop tõusis võiduga liidriks

Arukülas kohtusid liidrikoha nimel HC Tallinn 2 ja Põlva Coop ning hakkasid kiiremalt ja tõhusamalt väravaid viskama, kui päevases mängus. Põlvalased said seitsmendaks minutiks juhtima 5:2, kuid see oli ka avapoolaja suurim vahe. Kolme minutiga tuli Tallinn järele ja Jorma Käsper viigistas.

Pikalt kulges mäng nii, et Coop oli ühe-kahe väravaga ees ja Tallinn 2 nõelus vahet kinni. Hästi tabas pealinlastel ekskoondislane Sten-Erik Lepp, aga veel paremini külalistel Mathias Rebane. Võõrustajad tulid Lepa ja Ulla tabamustega viigini ning Kaupo Märjamaa viis meeskonna esimest korda ette – 13:12. Rebane lõpetas poolaja aga kahe täpse viskega ja Coop juhtis 15:14.

Käsperi kaks ja Kristjan Järve üks värav tootsid Tallinnale ideaalse teise poolaja alguse, kuid enamus ülejäänud mänguajast sujus pea eranditult punkti-punktis – kord üks meeskond peal, siis teine. 51. minutil juhtis Tallinn 2 pärast Helvar Kuhi tabamust 24:23, aga siis haaras ohjad Coop.

Tõnis Kase, Kevin Tühis ja Markel Veiko viisid Coopi 26:24 ette, seda käest ei antud ja põlvalased põhjustasid pealinna klubile hooaja esimese liigakaotuse tulemusega 30:28. Rebane viskas 11 ja Kase seitse väravat võitjate ning Ulla ja Lepp kuus tükki kaotajate kasuks.

scroll to top