fbpx
Close

Esiliigas peeti tänavuse hooaja väravaterohkeim kohtumine

Avatar
-Tartu Ülikool | Foto: Helin Potter

Meeste esiliigas peeti esimene üheksanda vooru kohtumine ning sellest kujunes tänavuse hooaja väravaterohkeim. Tartu Ülikool alistas kodus HC Kehra/Primendi 39:30 (18:13) ning tõusis nagu alistatud meeskondki, kaheksa punkti peale. Tõsi, kehralastel on mäng varuks.

Teisipäeva õhtul võis väravaid eeldada, sest mullu visati kahes omavahelises mängus kokku 154 väravat – Tartus tehti 37:37 viik ja HC Kehra/Primend võitis kodus 43:37. Tartu Ülikooli spordihoonest on tänavu kujunenud tõeline kodukants, sest võõrustajad on seal võitnud kõik neli senipeetud liiga- või karikamängu, kirjutab Eesti Käsipalliliit.

Kehra peatreener Janar Mägil oli kasutada ka neli esindusmeeskonna pallurit ja nende toel alustati hästi. David Mamporia ja Marten Mitt viisid külalised 2:0 ette, peagi juhiti ka 4:1. Siis tabas kahel korral Rando Sein ning Kaarel Raidmets seadis jalule 4:4 viigi. Mullune skoorimishoog oli tiimidel jätkuvalt sees ning kümnendaks minutiks oli seis juba 7:7.

Tõnu Jõks viis Ülikooli esmakordselt juhtima, visates 13. minutil 8:7 ning mõned minutid hiljem tuli Janno Kuusi väravast 10:8. Mägi võttis aja maha ja Kehra jõudis uuesti viigini, ent seisul 12:12 tegi võimsa vahespurdi TÜ. Kolme minutiga visati viis vastuseta väravat ning poolajavileks juhtis kodumeeskond 18:13.

Kuigi kehralaste kogenud puurivaht Hannes Hapsalo tõrjus teise pooltunni algul juba teistkordselt TÜ karistusviske, kasvatas Jõksi värav tartlaste edu 21:15 peale. Nüüd saabus Kehra/Primendi kord 5:0 spurdiks ja vahe oli pärast Indrek Lillsoo tabamust 39. minutil jälle minimaalne, 21:20.

Kaheksa minutit visati väravaid kordamööda, aga pärast Mihhail Kašuba väravat 47. minutil seisuks 25:24, põgenes Tartu meeskond kehralastel eest. Hästi tabasid Rando Sein, Kuus ja Klaus Peeter Rüütli ning vahe rebenes parimal juhul üheksa väravani.

Päris mulluste numbriteni teisipäeval ei jõutud, ent käimasoleva skoorirekord 69 väravaga siiski püstitati, kui Tartu Ülikool võitis 39:30. Sein ja Jõks viskasid võitjate kasuks üheksa, Rüütli kaheksa väravat, kaotajate poolel tabas Mamporia seitse, Kašuba kuus ning Mitt ja Jaan Kauge neli korda.

Esiliiga järgmised mängud:

20.12.  19:00  Põlva/Arcwood – HC Viimsi/Tööriistamarket

20.12.  19:30  Raasiku/Mistra – HC Tallinn 2

27.12.  19:00  HC Viimsi/Tööriistamarket – Põlva Coop (Põlvas)

28.12.  14:00  Põlva Coop – HC Viimsi/Tööriistamarket

scroll to top