fbpx
Close

Eesti neljapäevane vastane MM-i kvalifikatsioonis punktiarvet ei avanud

Avatar
Luksemburg | Foto: Mandy Herrmann/Luksemburg

Samal ajal kui Euroopa 24 tugevamat riiki mängivad Rootsis, Norras ja Austrias kontinendi finaalturniiril võitlevad teised riigid kohtade eest 2021. aasta maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooni järgmises ringis. Eesti järgmine vastane Luksemburg mängib sel nädalavahetusel kodus 1. grupis Leedu, Slovakkia ja Fääri saartega.

Eesti jäi teatavasti samas faasis oktoobris alla Türgile ja Belgiale ning järgmisesse ringi ei kvalifitseerinud. Luksemburg jäi esimeses kohtumises alla Slovakkiale 16:22.

Luksemburg – Leedu 22:32 (10:15)

Võrdset mängu jätkus siinkohal vaid 15 minutiks, kui Leedu lõpetas esimese poolaja 9:4 spurdiga ning otsustas sellega kohtumise saatuse. Leedukate poolt oli resultatiivseim Dener Jaanimaa klubikaaslane Aidenas Malasinskas kaheksa tabamusega. Luksemburgil viskas 10 väravat nädalavahetusel mingil põhjusel vaid ühes matšis osalenud Tommy Wirtz.

“Nagu enamikes riikides, on Luksemburgiski populaarseim spordiala jalgpall. Käsipall aga kogub pidevalt populaarsust – ajalehtedes ilmuvad liigamängude ülevaated, telekanalites tehakse kokkuvõtteid,” vihjas handball.ee lehele kasvavale meediahuvile Eesti parim naiskäsipallur Alina Molkova, kes pallib Luksemburgi klubis CHEV Diekirch.

“Tean, et Luksemburgi meeste koondis on väga ühtne, analüüsib vastaseid põhjalikult ja on viimastel aastatel arenenud. Õnneks sai Eesti koondis kõik paremad mängijad seekord kokku ning ootan, et näidatakse head käsipalli ja võitlusvaimu. Loodan meie meeskonna võitu ja plaanin minna Eestile kaasa elama,” kinnitas Molkova.

Fääri saared – Luksemburg 24:22 (11:10)

Nädalavahetuse viimases kohtumises, kus enam midagi mängus ei olnud, jäi Luksemburg napilt alla Fääri saartele. Raphael Guden viskas nende kasuks kuus väravat.

Ühtlasi selgusid ka kõik edasipääsejad maailmameistrivõistluste kvalifikatsiooni järgmisesse ringi. Lisaks Eesti alagrupist edenenud Türgile, edenesid veel põnevuslahingus Slovakkia alistanud Leedu, Iisrael ja Rumeenia.

“Luksemburgi koondises pole suuri staare, enamik mängijaid on kohalikust liigast. Aga meeskond on küllalt hästi kokku mänginud, peaaegu nagu klubitiim. Võideldakse hambad ristis igas olukorras lõpuni ja rünnakul mängitakse kannatlikult. See tähendab, et meiegi peame oleme kaitses lõpuni valvsad ja mitte kiirustama,” sõnas Noodla.

Meie EM-vastase koosseisus on kolm pallurit Saksamaa kolmanda liiga klubidest, kellest 19-aastane Dimitri Mitrea eelmisel nädalal MM-valiksarjas kaasa ei teinud. Mineviku suurklubis Rostocki HC Emporis mängival paremsisemisel olid nimelt liigamängud. Seljavigastuse tõttu jäi Luksemburg ilma kogenud esiväravavaht Chris Augerist.

“Väidetavalt on Mitreal valus vasak käsi, nii et tema tugevdab meeskonda kindlasti. Meie õnneks jäävad lisaks Augerile eemale ka mängujuht Martin Müller ja vasaksisemine Yann Hoffmann. Tähtsam kui vastaste mäng on siiski oma asjad õigesti ja hästi ära teha. Paberil oleme ehk soosikud, aga see ei tähenda midagi,” kinnitas Noodla.

Luksemburgi koondist juhendab 44-aastane serblane Nikola Maleševic, kel selja taga muljetavaldav mängijakarjäär. Koondisetasemel esindas ta nii Serbiat kui Bosnia ja Hertsegoviinat. Maleševic pallis 13 aastat tugevas Prantsusmaa liigas, lisaks teenis leiba ka Serbia, Itaalia ja Luksemburgi klubides. Rahvuskoondist treenib ta alates 2018. aastast, kirjutab Eesti Käsipallilit.

Eesti mängib teatavasti Luksemburgiga 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooni esimeses ringis. Esmalt kohtutakse võõrsil 16. jaanuaril ning siis minnakse vastamisi Mesikäpa hallis 19. jaanuaril kell 13.45.

LOE LISAKS:

Eesti järgmine vastane pidi MM-i kvalifikatsioonis vastu võtma kaotuse
scroll to top