fbpx
Close

Käsipalli EM | Horvaatia staaride puhkepäev ning selgeks sai teine poolfinalist

Avatar
-Hispaania rahvuskoondis | Foto: REUTERS/Scanpix

Käsipalli Euroopa meistrivõistlused jätkusid eile 1. vahegrupi neljanda vooru kohtumistega ning kui kõigil võistkondadel on jäänud pidada veel üks mäng on poolfinaalidesse pääsejad juba selged.

Horvaatia – Tšehhi 22:21 (11:9)

Kuna Horvaatia oli oma edasipääsu eelmise vooru võiduga Saksamaa üle juba kindlustanud, andis nende treener Lino Cervar mitmele staarile puhkepäeva. Domagoj Duvnjak, Luka Cindric ja Marin Sego vaatasid kõik kohtumist pingilt ning selle tulemusena nägime eile loidu esimest poolaega, kus palju skoori ei tehtud. Tšehhi sünnipäevalaps, väravavaht Tomas Mrkva, kes valiti mängu parimaks, andis endast postide vahel parima, kuid sellest ei piisanud. Kolm sekundit enne matši lõppu viskas Luka Stepancic 137-kilomeetrise tunnikiirusega horvaatlaste võiduvärava ning kindlustas oma tiimile kaks punkti.

Valgevene – Hispaania 28:37 (16:17)

Võrdse esimese poolaja järel võttis Hispaania siit võimsa teise poolaja abil oma kuuenda võidu sama mitmest mängust. Taaskord valiti kohtumise parimaks väravavaht, kui seekord sai selle au osaliseks hispaanlaste Gonzalo Perez De Vargas. Mees tegi 15 tõrjet ning tema protsendiks jäi 36. Valgevene resultatiivseimaks meheks oli Mikita Vailupau kaheksa tabamusega, hispaanlaste poolt tabasid Angel Fernandez ja Ferran Sole seitsmel korral. Hispaania kindlustas selle võiduga koha poolfinaalides ning neile piisab homses kohtumises Horvaatiaga viigist, et siit esimese asetusega järgmisse ringi edeneda.

Austria – Saksamaa 22:34 (13:16)

Austriale ajaloo suurima kaotuse pakkunud sakslased kindlustasid endale koha 5.-6. koha mängule. Taaskord tõusis kohtumise kangelaseks väravavaht, kui Saksamaa postide vahel seisnud Johannes Bitter, kelle tõrjeprotsendiks jäi lõpuks koguni 54 (!), valiti matši parimaks. Sakslaste poolelt oli resultatiivseim Timo Kastening kuue tabamusega ning Austria poolelt viskas Nikola Bilyk viis väravat.

Esimeses vahegrupis on siis nelja peetud kohtumise järel Hispaanial ja Horvaatial 8, Saksamaal 4, Austrial ja Valgevenel 2 ning Tšehhil 0 punkti. Homses viimases voorus selgitavad hispaanlased ja horvaatlased omavahel kumb pääseb siit poolfinaalidesse esimese asetusega. Täna jätkuvates 2. grupi mängudes lähevad vastamisi Portugal – Sloveenia, Norra – Island ja Ungari – Rootsi. Selles rühmas on kolme matši järel seis palju intrigeerivam. Norral on kuus, Sloveenial ja Ungaril neli, Portugalil ja Islandil kaks ning Rootsil, kes ainsana on lootuse edasipääsuks kaotanud, null punkti.

Päeva parimad sooritused:

 

scroll to top