fbpx
Close

Kas koduedu saab Kehra või Tallinn, kelle jaoks lõppeb hooaeg ja teised küsimused enne meistriliiga viimast ringi

Avatar
-Võistkondade esindjad pressikonverentsil | Foto: Helin Potter

Eesti meeste käsipalli meistriliigas on mängitud kolm vooru, kõik võistkonnad on pidanud 15 kohtumist ning ees seisab veel viis matši. Käsipall24.ee vaatab nüüd peale tabeliseisule ja uurib, millised võiksid olla kõige põletavamad küsimused neljanda ringi eel.

Meistriliiga põhiturniiri järel jätkavad poolfinaalides neli võistkonda, kes mängivad omavahel kolme võiduni. Tabeli kahe viimase jaoks lõppeb hooaeg juba aprilli alguses. Hetkel juhib Eesti meistriliigat Põlva Serviti, kellel on teenitud 25 punkti, neile järgnevad HC Tallinn ja HC Kehra Horizon/Pulp&Paper vastavalt 22 ja 21 peal. Viimase koha eest nelja parema hulgas võitlevad Viljandi HC ja SK Tapa, kellel on võrdselt 11 punkti. Aruküla/Audentes ei ole võiduarvet avanud.

Kas saab poolfinaalideks koduedu Kehra või Tallinn?

Kui suuremaid imesid ei juhtu, siis Põlva Serviti lõpetab põhihooja esikohal. Nende järel käib aga tihe rebimine teise ja kolmanda positsiooni nimel. Arvestades, kui häid esitusi on mõlemad tiimid tänavu näidanud just oma publiku ees, siis võib poolfinaalideks koduedu saavutamine otsustada finaali pääseja saatuse. HC Tallinn on end täiendanud mitme uue mängijaga ning nende kasuks räägib fakt, et viimase vooru omavaheline kohtumine peetakse just pealinlaste koduväljakul. Kehra leegionärid on aga hooaja käigus sattunud järjest paremasse hoogu ning kui Janar Mägi tervis peab vastu tuleb 02. aprillil Kalevi spordihallis toimuvast mängust tõeline lahing, mis võib otsustada palju.

Käsipall24.ee annab kerge edu siinkohal HC Tallinnale, kuna omavaheline kohtumine toimub nende koduväljakul. Kuigi kaks Kehras toimunud mängu on võitnud koduvõistkond üheväravalise eduga, suutsid pealinlased meistriliigas eelmises Kalevi spordihallis toimunud matšis kaheksa punktiga võita.

Tapa või Viljandi?

Viimase poolfinaali koha eest võitlevad hooaega suurte ambitsioonidega alustanud Viljandi ja Tapa. Mulke on laastanud suur vigastustelaine ning see on ka pärssinud nende esitusi viimastes mängudes. Tapa on vaatamata vahelduvale koosseisule esinenud viimastes mängudes hästi, hävitades suureskooriliselt Aruküla ning võideldes vapralt Servitiga. Omavahelistes kohtumistes on siiani punktid jagatud võrdselt, kui esimeses mängus lepiti viigiga ja seejärel võitsid mõlemad tiimid ühe matši.

Otsustavaks mänguks saab kindlasti 25. märtsil Viljandis toimuv omavaheline kohtumine, mis suure tõenäoususega määrab neljanda koha saatuse. Tapa on küll võimsa kodupubliku ees näidanud tänavu paremaid esitusi, kuid täiskoosseisuga mängides on ka võõrsil häid mänge peetud.

Käsipall24.ee ennustust on selles paaris väga raske teha, kuna meie meelest saab otsustavaks faktoriks just see, milliste koosseisudega viimasele omavahelisele kohtumisele vastu minnakse. Viimaste mängude esituste põhjal aga anname väga kerge edu Tapale ning ennustame, et nemad lähevad poolfinaali Serviti vastu ja Viljandi jaoks lõppeb hooaeg põhiturniiriga.

Kes lõpetavad põhihooaja erinevate statistiliste näitajate edetabelite tipus?

Edetabelid ja erinevates kategoorites parimate selgitamine on ikka inimeste seas väga populaarne olnud. Enne viimast vooru on veel lahtised nii mitmedki statistiliste näitajate parimad Eesti meistriliiga põhiturniiril.

Meistriliiga resultatiivseima mängija tiitli peale kandideerivad veel tõenäoliselt HC Tallinna Kaspar Lees ja Kehra Vladyslav Naumenko, kes on visanud vastavalt 92 ja 80 väravat, neile järgnev Henri Sillaste jääb juba liidrist 28 tabamuse kaugusele. Huvitava faktina võib siia lisada, et kaks parimat skoorijat on ka mõlemad tabanud võrdselt 23 karistusviset.

Parimate karistusvisete tabelit juhib eelmainitud meeste ees Serviti Mathias Rebane, kes on 91 protsendilise õnnestumise juures tabanud 31 korda. Huvitava faktina võib lisada, et eksimatult on seitse korda realiseerinud karistusviske HC Tallinna Markus Oliver Mädo ja Viljandi Martin Braun.

Negatiivsete edetabelite poole pealt leiame, et enim punaseid kaarte on teeninud Kehra Anton Barouski, Tapa Mihkel Koppelmann ja Tallinna Rainer Kelk, kes on mängust eemaldatud kaks korda. Kohtunikud on enim hoiatusi jaganud Viljandi Mihkel Lõpule ja üllatuslikult Aruküla väravavahile Siim Normakule, kes on kollaseid kaarte näinud seitsmel korral. Kahe minutiliste karistuste tabelit juhib võimsalt Rainer Kelk, kes on pingil istunud koguni 40 minutit, talle järgneb Naumenko, kellele on kahte näppu näidatud 15 korral.

Meistriliiga tabeliseis:

1. Põlva Serviti 15 12 1 2 462:347 25
2. HC Tallinn 15 11 0 4 438:373 22
3. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 15 10 1 4 397:373 21
4. Viljandi HC 15 5 1 9 375:409 11
5. SK Tapa 15 5 1 9 371:399 11
6. Aruküla/Audentes 15 0 0 15 352:494 0

Parimad väravakütid: Kaspar Lees (Tallinn) – 92, Vladislav Naumenko (Kehra) – 80, Henri Sillaste – 72, Mathias Rebane (mõl. Serviti) – 62, Aleksander Pertelson (Viljandi) ja Uvis Strazdinš (Kehra) – 56, Robin Oberg – 55, Rauno Aus (mõl. Tallinn) – 52 ja David Mamporia (Kehra) – 48 väravat.

Meistriliiga 16. voor:

04.03.  19:00  Põlva Serviti – Aruküla/Audentes

04.03.  19:00  HC Tallinn – SK Tapa

05.03.  19:00  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Viljandi HC

 

scroll to top