fbpx
Close

Eston Varusk: Balti liigas tahaks uuesti nelja parema sekka pääseda

Avatar
-Eston Varusk | Foto: Helin Potter

Meeste meistriliiga on väiksel pausil, enne kui järgmisel nädalal algab põhiturniiri viimane ring. Tabelitipus troonib Põlva Serviti, kel jäi seljataha keeruline periood. Tiitlikaitsja pidas 32 päeva sees kümme kohtumist, millest pooled võideti. Tihedale mängudekuule vaatab tagasi meistriliiga üks tituleeritumaid mängijaid, Serviti väravavaht Eston Varusk.

Serviti kalendrisse mahtus 22. jaanuari ja 22. veebruari vahele viis kohtumist Balti liigas ja viis koduses sarjas. Meistriliigas saadi neli võitu ja üheväravaline kaotus HC Tallinnalt. Balti liigas alistati sama napilt Minski SKA, jäädi alla Riihimäe Cocksile, Klaipeda Dragunasele ja Zaporožje ZTR-ile, ent kodus tehti tiitlikaitsja Cocksiga ka 27:27 viik, kirjutab Eesti Käsipalliliit.

“Arvan, et eks ikka võinuks paremini, aga olles realistlik, siis läks meil isegi hästi see kuu. Võit Minski üle oli kindlasti meeldiv ja ehk isegi üllatus. Periood oli väga keeruline – mänge palju, vahepeale treeningud ka, see kurnas nii vaimselt kui füüsiliselt. Eriti veel minu vanuses,” vihjas Eston Varusk muiates pisut vähem kui kuu aja pärast saabuvale 36. sünnipäevale.

“Servitil on hetkel päris hea seis, koduses sarjas oleme liidrid. Siiski on parandamisruumi ja juba järgmisel kahel nädalavahetusel ootavad meid ees Balti liiga veerandfinaalid Klaipeda Dragunase vastu. Mullu jäi meil Final Four vahele, tahaks ikka tagasi nelja parema sekka pääseda,” kinnitas kümnekordne Eesti meister ja seitsmekordne karikavõitja handball.ee lehele.

“Eesti meistriliigas tundub esikolmik hetkel teistest üle olevat, aga samas väga võrdne. Meil on küll pikem pink kui kehralastel, aga samas, kui neil kõik rivis on, siis on nad väga kõvad. Kodus on Kehra ju kaotuseta, meiegi pääsesime sealt viigiga. HC Tallinn on samuti tugev ja täienes jaanuaris veelgi,” analüüsis Varusk lühidalt konkurente.

Varusk võitis oma esimese meistrikulla Servitiga 2007. aastal. Viiel korral on ta valitud kohaliku meistriliiga sümboolsesse koondisse, sealhulgas mullu. Balti liigas maitses Varusk koos Servitiga võidurõõmu aastatel 2008 ja 2010. Eesti koondises debüteeris ta juba 15 aastat tagasi, naasis tänavu pärast väikest pausi rahvusmeeskonda, mille särki on kandnud 62 korda.

“Eks ma seda lõpetamisejuttu aja juba mitu aastat, aga küllap olen liiga pehmekene ja lasen end ikka ära rääkida. Kui paar aastat tagasi teema üles tõstsin, ei tahtnud [Serviti peatreener] Kalmer Musting seda kuuldagi. Nüüd ma vist enam ei julgegi seda jutuks võtta, kuniks nooremad mind selgelt üle ei mängi,” kostis Varusk muhedalt.

“Eesti liigas on väravavahtide tase ju päris hea. Mõnes klubis on kogenumad, mõnes nooremad, aga vähemalt esinumbrid on igas meeskonnas head. Kolka [Mikola Naum] on alati kõrgel tasemel, kus iganes ta mängiks ja sel hooajal aitab Tapat kõvasti. Aga nooremadki kolleegid tõstavad pead ja tõrjuvad hästi,” hindas Varusk.

scroll to top