fbpx
Close

Publikurekord tühjade tribüünide ees? Varul kindlustas Rootsi esiliigas teise koha, Pärdilt 9 väravat

Avatar
-Hendrik Varul | Foto: Hammarby Handboll

Rootsi esiliigas peeti täna tühjade tribüünide ees põhiturniiri viimane voor. Hendrik Varuli koduklubi Hammarby läks vastamisi AIK-ga ja Armi Pärdi võistkond HIF Karlskona mängis Torslandaga. 

Hammarby – AIK 31:27 (13:10)

Kuigi Rootsi esiliiga viimane voor peeti tühjade tribüünide ees, müüs Varuli koduklubi mängule siiski pileteid, paludes sel moel oma fännidel klubi raskel ajal toetada ning üleskutsest oli kasu, kuna neid osteti 1000 ringis, mis tähistas võistkonna publikurekordit.

Rootsi esiliigas teisele kohale jäänud Hammarbyl olid enne viimast vooru ka teoreetiliselt võimalused sari võita, kuid selleks oleks pidanud nad vastased alistama üle 20 väravalise skooriga ning samal ajal oleks pidanud esikohal paiknev Aranas kaotama.

Kohtumist algusest peale juhtinud Hammarby tundus mängu käiku kontrollivat 60 minutit. Kuigi vahel lasti vastased lähemale, võeti lõpuks siiski suhteliselt kindel kaks punkti ning kindlustati Rootsi esiliigas teine koht.


HIF Karlskona – Torslanda 32:22 (18:11)

Armi Pärdi koduklubi vajas siit kohtumises võitu ning samal ajal lootsid nad, et Amo kaotab võõrsil liigaliidrile Aranasile, kuna see oleks neile kindlustanud koha nelja hulka, mis oleks taganud võimaluse mängida meistriliiga koha eest.

Karlskona täitis oma ülesande täielikult, alistades vastased Armi Pärdi üheksa värava toel kindlalt, kuid nende ees paiknev Amo üllatas võõral väljakul liiga liidrit Aranasi. See tähendab, et eestlase koduklubi pidi leppima tabelis viienda kohaga, mille tõttu neil  üleminekumängudele, kui need toimuvad, asja pole.

Rootsi esiliigas otsustati põhiturniiri mängud tühjade tribüünide ees lõpuni mängida. Kuid, mis saab edasi, seda ei tea keegi. Teoorias peaks sarja esimene tõusma otse kõrgemale tasemele ning kolm järgmist minema üleminekumängudele meistrisarja viimastega, kuid maailmas leviva viiruse tõttu on asjad lahtised.

“Isiklik seis on selline, et mänge ma veel kaasa ei tee, kuid treenida siiski saan. Hetkel jään Rootsi ning vaatan, kuidas elu edasi läheb,” ütles Hendrik Varul, kellel on Hammarbyga leping ka järgmiseks hooajaks Käsipall24.ee lehele. “Praegu on play-offid edasi lükatud aprilli teise poolde, kuid käivad sahinad, et meistriliigas jagatakse tulemused vastavalt põhiturniirile.”

“Kõigil on selline kummaline tunne sees, võiks ju rõõmustada, et saame mängima koha nimel meistriliigas, kuid veel ju ei tea, kas üldse peaks end hästi tundma. Kas play-offid toimuvad, kas me saame võimaluse üles tõusta, seis on lahtine,” jätkas Põlvast pärit koondislane maailmas valitseva seisu kohta.

 

scroll to top