fbpx
Close

Esimesel käsipallimaailma superstaaril diagnoositi koroonaviirus

Avatar
-Mads Mensah Larsen | Foto: imago images/Beautiful Sports/Scanpix

Mads Mensah Larsen, kes esindab nii Taani koondist kui klubitasandil Rhein-Neckar Lõwenit, on esimene nii kõrgel tasemel käsipallur, kes oma sotsiaalmeedias tunnistas, et tal diagnoositi koroonaviirus.

“Ka mind tabas koroonaviirus. Reedel jäin haigeks ning samal päeval tehtud testi tulemused sain pühapäeval, kui mul oli juba parem olla. Ma ei tundnud end hästi kaks päeva, aga midagi hullu ka ei olnud,” ütles 2016. aasta olümpiavõitja Instagrammi postituses. “Ma ei asunud ohtlikus piirkonnas, kuid siiski õnnestus mul see haigus saada.”

“Arvatavasti poleks ma normaalses olukorras testima läinudki ning ma oleks kohalikus supermarketis oma lapsega poodlemas käinud ning kohalike vanainimestega tihedas suhtluses olnud,” lisas eelmisel aastal maailmameistriks tulnud taanlane. “Mis ma sellega öelda tahan? Mina ei ole koroonaviiruse ekspert, ma ei ole siin, et selle haiguse täpseid detaile välja tuua. Kuid mõelgem rohkem nende inimeste peale, kes ei saa seda haigust lihtsalt eirata ja püsigem karantiinis, kui see diagnoos tulnud on. Isegi kui minu ja teie jaoks möödub haigus ilma suuremate tagajärgedeta, on maailmas siiski palju inimesi, kelle jaoks võivad sel tõsised tagajärjed olla”

Loe pikemat teksti allolevast postitusest (Tekst on taani keelne, kuid huvilised saavad Google Translate-i abiga informatsiooni kätte).

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Så blev jeg også ramt af corona. Blev syg i fredags og testet samme dag og nåede at blive rask igen inden jeg fik svar søndag aften. Ikke de to bedste dage, men bestemt heller ikke de værste. Jeg er ikke interesseret i hverken at tale corona op eller ned. Det jeg gerne vil frem til er at jeg anså det for ret usandsynligt at jeg skulle have det. Bevæger mig ikke i den største kreds af mennesker og så vidt jeg ved har ingen af mine holdkammerater eller jeg selv haft kontakt med nogle af de “røde zoner”. Alligevel er det lykkedes mig at støve sygdommen op. Jeg havde aldrig ringet til vores holdlæge under normale forhold, og jeg var aldrig blevet testet hvis han ikke havde lokket en medarbejder fra den tyske sundhedsstyrelse til at få mig på listen. Derfor kunne jeg nemt have slået det hen som en almindelig influenza og tænkt at jeg var helt rask i morgen. Så havde jeg nok pakket Asta ned i bugabooen og smuttet en tur op i supermarkedet til formiddag – det er så rart at handle når der kun er mig og de gamle mennesker. Var nok også blevet enig med en af de gamle damer om hvor latterligt det var at der ikke var noget toiletpapir tilbage fordi folk er nogle fjolser. Asta ville nok have charmet den gamle dame lidt så hun lige blev nødt til at røre de kinder jeg har kysset på hele morgenen og som er fedtet lidt ind i kiks og savl?…. Som sagt skal jeg hverken tale corona op eller ned, men det er her jo om man vil det eller ej og det synes jeg vi alle sammen bliver nødt til at forholde os til så vi kan passe på dem som ikke lige kan feje sygdommen til side på et par dage ved egen kraft. Mig og familien er i karantæne nu – så lang tid helt for os selv har vi aldrig haft før så der var da allerede et enkelt plus. Håber alle andre der også får en lidt anderledes hverdag lykkedes med at finde nogle plusser i det ?

Et innlegg delt av Mads Mensah Larsen (@madsmensah)

scroll to top